dissabte, 7 de març de 2015

PANTÀ DE MEQUINENSA

La Presa de Mequinensa o Mar d'Aragó és un embassament del riu Ebre a la comarca de Baix Aragó-Casp, situat parcialment a la Franja de Ponent.
La construcció de la presa de Mequinensa, per concessió a l'empresa ENHER de l'aprofitament hidroelèctric integral d'un tram del riu Ebre en 1955, va donar origen a un gran embassament de 1530 hm³, amb una longitud d'uns 110 km. Es va embassar per primera vegada al desembre de 1965. Es van inundar 3.500 ha d'horta.
A la comarca del Baix Aragó-Casp, són costaners els municipis de Chiprana i Casp. Des de l'inici es va entendre que era un potent focus d'atracció turística i les societats de pescadors es van apressar a organitzar les seves activitats. El 1965 es van deixar anar 20.000 exemplars de perca americana i 175.000 alevins de carpa royal. Va ser el principi de la gran riquesa piscícola actual. Se celebren no menys de 30 competicions a l'any, destacant el Campionat Nacional de Pesca i el Concurs Nacional de Ciprínids "Autonomia d'Aragó", dintre de les arts tradicionals, i diversos campionats internacionals organitzats per Lake Casp per a la pesca de la perca americana, si bé el més cridaner és la pesca del silur. 
L'embassament de Mequinensa es trobava el dia que vaig fer aquestes fotos (06/03/2015) al 102,31%, un nivell que no registrava des de 1991.                     
                               Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada