dimarts, 3 de gener de 2017

PARÍS TORRE EIFFEL


La Torre Eiffel un dels llocs més visitats del món, fou construïda en dos anys, dos mesos i cinc dies (de 1887 a 1889)  s'inaugurà oficialment el 31 de març de 1889. La Torre Eiffel no coneixerà veritablement un èxit massiu i constant fins als anys seixanta, amb el desenvolupament del turisme internacional. Ara acull més de sis milions de visitants cada any.
Els seus 300 metres d'alçària li van permetre portar el títol de «l'estructura més alta del món» fins a la construcció l'any 1930 del'Edifici Chrysler,, a Nova York. Quan la varen construir pesava  al voltant de 7.300 tones, tot i que avui dia es calcula que en pesa més de 10.000, a causa dels elements que s'hi han anat afegint: el museurestaurants, magatzems, botigues, etc.
La Torre pateix una corrosió constant. Per al seu manteniment, s'apliquen cinquanta tones de pintura cada cinc anys, a efecte de protegir-la d'aquesta corrosió. A vegades, es canvia el color de la pintura, per exemple el 2005 la torre mostrava una tonalitat bruna. Al primer pis hi ha consoles que permeten votar en l'elecció del futur color de l'estructura. El color original de la torre va ser el groc, avui en dia no queda res d'aquest color.
Pujar a dalt de tot permet poder gaudir d'unes vistes espectaculars de la ciutat de París i el riu Sena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada