dimecres, 8 de març del 2017

SANTUARI MARE DE DÉU DE LA SALUT DE TERRADES


Santuari de la Mare de Déu de la Salut és una església del municipi de Terrades (Alt Empordà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de CatalunyaSituda al vessant nord-est de la muntanya de Santa Magdalena, prop de la carretera de Terrades a Agullana.

El conjunt format pel santuari de la Mare de Déu de la Salut i els edificis de l'hostatgeria, encara que actualment molt modificat i reconstruït, té el seu origen dintre del segle XVII. Va ser bastit sobre les restes del Mas Cadira, i inaugurat el 8/9/1681

El fundador va ser Felip Olivet, mort l'any 1710. Durant el segle XIX el santuari va ser restaurat, després de les destrosses que segurament va causar-hi la Guerra Gran, i l'any 1885 fou totalment reconstruït. El 1887 van ser enllestides les obres del nou temple, i el 1891 es va inaugurar la nova hostatgeria. L'any 1930 l'arquitecte Pelai Martínez va projectà l'altar major, però durant la guerra del 1936-39 el conjunt va resultar malmès, novament per un incendi i per l'explosió del polvorí situat al costat de l'església. El 1942 fou inaugurada l'obra de reconstrucció. En aquest santuari, de gran tradició a la comarca, s'hi celebren diversos aplecs.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada