diumenge, 17 d’agost del 2014

VALL DE ROURES (VALDERROBRES)

Vall de Roures (Valderrobres) és una vila i municipi capital de la comarca aragonesa del Matarranya, dins la província de Terol .Es troba situat en un tossal, i als seus peus passa el riu Matarranya. Rodejat d'altes muntanyes i de pinedes.
S'entra al nucli antic per un pont gòtic sobre el Matarranya,  Vall de Roures difícilment podria tenir una entrada més espectacular que la que li ofereix l'impressionant pont medieval i el portal de Sant Roc. Peça fonamental de la seva arquitectura i imatge perfectament reconeixible allà on s'esmenti el poble. La construcció del pont sembla estar associada a la de les seves muralles, així que podríem datar l'inici de les obres  entorn de 1390, amb la petició que l'arquebisbe García Fernández d'Heredia fa davant Juan I per construir aquestes fortificacions.

Castell-palau L'origen del castell és incert. Les teories més recents ens porten fins a finals del segle XII, però no és en absolut d'un sol ús la idea que sigui molt més antic. L'única certesa és que està construït al voltant d'una roca natural (la cúspide de la qual fins i tot pot veure's en la seva segona planta) fortificada per a servir com a element defensiu, bé pels cristians en el procés de reconquista o per alguna de les cultures pre-cristianes que van habitar estes terres.


Església de Santa Maria la Major, situada al costat del Castell-palau, és un exemple de Gòtic llevantí de la província de Terol.






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada