dilluns, 2 de febrer del 2015

SANT PAU - RECINTE MODERNISTA (BARCELONA)

Hospital de Sant Pau, Recinte Modernista, Patrimoni de la Humanitat.
El Recinte Modernista de Sant Pau situat a Barcelona va ser projectat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Va ser construït entre 1902 i 1930 en dues fases: la primera, duta a terme per ell mateix entre 1902 i 1913, consta de tretze edificis modernistes; la segona, realitzada pel seu fill Pere Domènech i Roura a partir de 1920, compta d'uns altres sis edificis d'un modernisme moderat, així com d'altres construccions posteriors. Aquest conjunt modernista, el més important d'Europa, és una de les obres cabdals d'aquest estil a Catalunya i Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 1997.
Edificat com a un centre hospitalari modern i innovador, al cap de cent anys ha deixat de complir amb aquestes funcions i, actualment, s'està restaurant per tal d'allotjar centres vinculats amb la secretaria general de la Unió per la Mediterrània, ubicada a Barcelona. Les seves funcions hospitalàries han estat traslladades a un nou hospital dins del mateix perímetre del recinte en sintonia amb les necessitats del segle XXI.
Construït amb els materials i la decoració pròpia d'un modernisme amb inspiració neogòtica, destaca la profusió de ceràmica, amb funcions profilàctiques i decoratives, maó vist i escultures que incorporen una ampla iconografia on es mostra la visió religiosa i historicista del seu autor.
El seu valor arquitectònic i patrimonial va més enllà de la seva localització urbana i adquireix una dimensió internacional.



























2 comentaris:

  1. M'agrada molt la teva mirada fotografica, enhorabona son molt maques.

    ResponElimina
  2. Marina, moltes gràcies pel teu comentari. Una abraçada.

    ResponElimina